Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Pola kuća u Velikom ritu bez pravog krova

Gradske vlasti su projektom Info mreže, statističke baze podataka, utvrdile demografske, socijalno-ekonomske, zdravstvene i druge egzistencijalne karakteristike žitelja naselja Veliki rit, kojih ima skoro 3.000.

Žalba i zatvaranje Jadrana

Uprava "Zvezda filma" uložila je žalbu na odluku Pokrajine da se bioskop "Jadran" preda na upravu Muzeju savremene umetnosti Vojvodine.  

Novinari slikali hotel Putnik iznutra

Hoteli "Putnik" i "Vojvodina", kao i restorani "Sečuan", "Dunavska oaza" i "Lipa", privremeno su oduzeti konzorcijumu "Maestral turs" i akcionarskom društvu "Palić", zbog sumnje da su kupljeni novcem Darka Šarića, optuženog za krijumčarenje kokaina.  

Dugme kao suvenir grada

Za zvaničan suvenir grada izabran je rad "Novi Sad za poneti na (u) srcu" studentkinje Ivone Miljuš, koji predstavlja dugme sa obeležjima Novog Sada.

Uglavnom rešen problem finansiranja SNP-a

Vršilac dužnosti upravnika Srpskog narodnog pozorišta (SNP) Aleksandar Milosavljević izjavio je danas da je u najvećoj meri rešeno pitanje finansiranja tog najstarijeg domaćeg teatra, kako u ovoj godini tako i za predstojeću, jubilarnu sezonu.

Pajtić popustio Vladi u Beogradu

Pokrajinske vlasti planiraju da izvrše rebalans vojvođanskog budžeta, kako bi 4,2 milijarde dinara prvobitno namenjenih za izgradnju Koridora 10, preusmerile za projekte lokalnih samouprava.

Pojačana kontrola noćnih klubova

Građevinski inspektori su u sklopu pojačane kontrole rada lokala, koju sprovode gradske i republičke službe uz podršku žandarmerije, u skoro svakom noćnom klubu u koji su ušli, utvrdili propuste u dokumentaciji, odnosno da su vlasnici i zakupci ove prostore preuređivali bez dozvole.

Ukidaju sociologiju i ustav?

Ministarstvo prosvete planira da izbaci sociologiju i ustav i prava građana iz nastavnog plana i programa za srednje škole, saznaje Radio 021.

Oduzeto 16 taksi vozila

Saobraćajna inspekcija u poslednjih mesec dana prekontrolisala je 480 taksi vozila,  vlasnicima oduzela 16, i napisala 50 prekršajnih prijava.

Saobraćajci i klinci na Trgu slobode

Trg slobode juče u podne preplavila deca iz novosadskih osnovnih škola i vrtića doneli kako bi obeležili Svetsku nedelju bezbednosti u saobraćaju u okviru velike, dvomesečne akcije udruženja ''Tračak''.